Onze gezondheid centraal in interessante publicaties

9 juni 2024

Sinds 1969 is Stichting Biowetenschappen en Maatschappij actief om het Nederlandse en Vlaamse publiek te informeren over ontwikkelingen binnen de biowetenschappen en de daaraan verbonden maatschappelijke kwesties te bespreken. Dat vindt o.a. plaats door het verspreiden van compacte geselecteerde publicaties over actuele thema’s in de gezondheids- en biowetenschappen. Daarin is er aandacht voor de betekenis en gevolgen daarvan voor de mens, natuur en maatschappij. De boekjes zijn ook te bestellen via de boekhandel.

Onze gezondheid centraal in interessante publicaties

Stichting Biowetenschappen en Maatschappij - BWM

Stadsnatuur blijkt meer dan ooit een veelzijdig en in toenemende mate relevant onderwerp te zijn. Met name in de laatste jaren is er zichtbaar meer uitvoerende aandacht voor het opkrikken van een natuurlijke woon- en werkomgeving. De natuur in de vorm van groenvoorzieningen past in de wens van de overheid om te vergroenen. Toch kleven daaraan weer nadelen. De publicatie “Stadsnatuur” bespreekt de voordelen en nadelen van vergroeningen.

Binnen de kaders van onze zorg voor een leefbare en gezonde leefomgeving spelen meer aandachtspunten. Eén van de punten die daarin extra aandacht krijgt is het onderwerp alcohol. Recent verscheen over dit soms beladen onderwerp de publicatie “Alcohol - Van lust tot last”. Voor velen is alcohol een genotmiddel, maar helaas voor vele anderen een middel met een hevige schaduwkant. Het boek belicht achtergronden van de werking van alcohol. Een waardevolle informatiebron!

Onze gezondheid centraal in interessante publicaties - 2

ISBN 978-90-8803-137-3, “Stadsnatuur”, Geert Timmermans, Joy Kerklaan, Ellen van Donk, Astrid Smit, e.a., Stichting Biowetenschappen en Maatschappij-BWM, 2024, 104 pagina’s.

ISBN 978-90-8803-130-4, “Alcohol”, Ninette van Hasselt, Jannes van Everdingen, Astrid van de Graaf, e.a., Stichting Biowetenschappen en Maatschappij-BWM, 2023, 126 pagina’s, Bestellingen zijn mogelijk via de webshop van www.biomaatschappij.nl.


Gerelateerde artikelen