Van een onschatbare waarde voor liefhebbers van illusies (64b)

19 juni 2024

Het verschijnsel van een regenboog is voor velen een toverachtig natuurverschijnsel, maar niet voor iemand die bekend is met de aard van het licht. In het inspirerende boek geeft de auteur een verklaring voor het natuurkundige grondbeginsel van deze belangrijke vorm van energie. Hoewel licht een grote rol speelt in ons dagelijks leven, is de verklaring ervan voor velen een zaak van opnemen en beleven.

Van een onschatbare waarde voor liefhebbers van illusies (64b)

Licht en kleur in het dagelijks leven

Wetenschappers, onderzoekers, ontdekkers, filosofen, psychologen, neurologen en fysiologen zijn in het algemeen door hun studie voldoende op de hoogte van de princiële natuurkundige grondbeginselen en eigenschappen van het licht, om de meest recente verklaringen met vertrouwen door te geven aan leerlingen en studenten. Met vragen als “Is licht een golfbeweging?”, “Bestaat licht uit deeltjes of pakketjes?” en “Waar komt licht vandaan en waar gaat het heen?” valt er voor sommigen nog veel zelf te leren en te onderzoeken.

Diverse experimenten en de resultaten ervan zullen diverse vragen voldoende kunnen beantwoorden. Afhankelijk van opleiding en werk kan verdere studie noodzakelijk zijn en zeker wanneer er sprake is van het gebruik van de laserlichtbron in diverse werk- en vakgebieden als optica, fotonica en gezondheidszorg. Door wetenschappelijk onderzoek hebben natuurkundigen ontdekt en beschreven dat warmtestraling, röntgenstralen, radiogolven, ultraviolette straling en kosmische straling een eigenschap gemeen hebben. (Wordt vervolgd).

Van een onschatbare waarde voor liefhebbers van illusies (64b) - 2 Van een onschatbare waarde voor liefhebbers van illusies (64b) - 3
Een experiment met prisma’s om te ervaren dat het ‘zichtbare witte licht’ als natuurverschijnsel bestaat uit een geheel van herkenbare kleuren. De natuurkundige verklaring voor dit fenomeen is uitgebreid en helder uitgelegd in het boek. Ook een illustratie uit de publicatie “Licht en Kleur”.

ISBN 90-243-0232-3, “Licht en Kleur”, H.J. Highland, Zuid-Nederlandse Uitgeverij, 1963, 48 pagina’s.

ISBN 3-7886-0257-0, “Licht und Farbe”, Joseph Highland, Neuer Tessloff Verlag, 1964, 48 pagina’s.


Gerelateerde artikelen