Conferentie Fotonica toont nieuwe succesvolle markten

12 juni 2024

Met 525 deelnemers en 80 sprekers uit 21 landen, een volgeboekte technologymarkt bij de conferentie en 60 “Laser Technology Live”-demonstraties in laboratoria van het Fraunhofer Instituut voor Lasertechnologie ILT en de RWTH Universiteit van Aken heeft het “AKL-International Laser Technology Congress” in april 2024 zijn reputatie als toonaangevend forum voor de Europese laserindustrie volledig herbevestigd.

Conferentie Fotonica toont nieuwe succesvolle markten

Fraunhofer Institute for Laser Technology ILT

De focus lag op innovaties voor gevestigde lasertoepassingen en op poten-tiële miljardenmarkten van de toekomst, waaronder de verdere ontwikkeling van de cyberfotonica, kwantumtechnologieën en laserontstoken inertiële fusie-energie (IFE). Voor de toepassingen van de laser zijn er nog vele nieuwe mogelijkheden en zelfs 60 jaar na de uitvinding begint het nu pas echt, zei prof. Constantin Häfner, hoofd van Fraunhofer ILT in Aken, tijdens zijn laatste lezing op AKL’24.

Conferentie Fotonica toont nieuwe succesvolle markten - 2 Conferentie Fotonica toont nieuwe succesvolle markten - 3 Conferentie Fotonica toont nieuwe succesvolle markten - 4

Vooruitkijkend ziet hij enorme, totaal onaangeboorde markten voor fotonica met vele honderden miljarden euro’s aan verkooppotentieel, zoals kwantumtechnologieën, duurzaamheid, secundaire bronnen, cyberfotonica en inertiële fusie. De lijst met innovatieve onderwerpen van prof. Häfner was ook een leidraad voor het overzicht van de onderwerpen van het “AKL-International Laser Technology Congress”. Eén onderwerp was alom vertegenwoordigd in het driedaagse lezingenprogramma, namelijk Kunstmatige Intelligentie. AI opent nieuwe horizonten voor onderzoeksinstituten, leveranciers van laser- en fotonicasystemen en hun gebruikers.

Fraunhofer Institute for Laser Technology ILT, Steinbachstrasse 15, D-52074 Aken, www.ilt.fraunhofer.de.


Gerelateerde artikelen