Van hakbijl tot microchip en de menselijke evolutie

28 april 2014

Een omvangrijk educatief boekwerk hoort bij de leerzame expositie over de evolutie van de mens. Juist in het jaar van Darwin geven de vele opstellingen een goed beeld van de boeiende ontwikkelingen, waar wij tot op de dag van vandaag nog steeds niet alles over weten.

Van hakbijl tot microchip en de menselijke evolutie

Vom Faustkeil zum Mikrochip - Evolution des Menschen

Vele wetenschappers in de gehele wereld zijn nog altijd op zoek naar alle waarheden. Het Darwinjaar 2009 geeft daartoe een flinke impuls. De evolutie van de mens biedt oneindig veel facetten waar wij ons op richten en die ons veelvuldig verrassen. Gewoonlijk ontstaat daarbij de vraag, wat mensen met dieren verbindt, maar ook, hoe zij zo uit elkaar zijn gegroeid. Waar ligt de basis van de menselijke moraal? Welke situatie en welke omstandigheden zorgden ervoor, dat de mensheid zich over de werelden zo kon ontwikkelen en vestigen. Zou de mens zich ook bij toekomstige ontwikkelingen zich nog kunnen aanpassen? Op de vragen wordt op een plezierige, leerzame en een prikkelende wijze antwoord gegeven. Met het geven van de antwoorden en objecten houden de samenstellers rekening met de biologische en de culturele evolutie van de mens in verschillende werelddelen en in verschillende tijdperken. Dankzij de ruime opstelmogelijkheden zijn objecten, tekstplaten en videofilms perfect te zien en kunnen vooral leerlingen met docenten veel kennis opdoen. De catalogus bevat een veelheid aan foto’s. De expositie was te zien in 2010.

ISBN 978-3-940726-03-2, “Vom Faustkeil zum Mikrochip -Evolution des Menschen”, Linda Johnson, LWL-Museum für Naturkunde, 2009, 124 pagina’s.

LWL - Museum für Naturkunde, Sentruper Strasse 285, D-48161 Münster, www.lwl-naturkundemuseum-muenster.de.


Gerelateerde artikelen