Veelzijdigheid in het oeuvre van kunstenaar Heinz Mack (2)

30 maart 2021

Legendarische land art-projecten nemen bezoekers mee naar de Noord-Afrikaanse woestijn en het ijs van de Arctische poolzee. Zijn artistieke werk met immateriële materialen als licht, tijd en beweging heeft tot op de dag van vandaag een belangrijke invloed op nationale en internationale kunstenaars. Voor de duur van deze spectaculaire tentoonstelling heeft het museum aangegeven dat bezoekers welkom zijn tot en met 30 mei 2021.

Veelzijdigheid in het oeuvre van kunstenaar Heinz Mack (2)

Heinz Mack

Helaas moet er wel gezegd worden: zolang er geen strengere maatregelen vanwege covid-19 geldig zijn. Ter begeleiding van de tentoonstelling heeft de uitgeverij Verlag der Buchhandlung Walter und Franz König in een samenwerking met Heinz Mack en Kunstpalast een catalogus met 210 pagina's gepubliceerd en voorzien van talrijke illustraties, een voorwoord van Felix Krämer, een voorwoord van Thomas A. Lange en teksten van de kunstdeskundigen Barbara Hess, Barbara Könches, Stefan Kröpelin, Nina Schallenberg, Heike van den Valentyn, Matthieu Poirier en Magdalena Zorn.

Veelzijdigheid in het oeuvre van kunstenaar Heinz Mack (2) - 2 Veelzijdigheid in het oeuvre van kunstenaar Heinz Mack (2) - 3
Rondo, 1963/1964, Heinz Mack, 9-delige installatie, acrylglas, aluminium, edelstaal, hout, nylon en motoren; twee posities van het kinetische kunstwerk.

Ook een interview met Heinz Mack, uitgevoerd door Heike van den Valentyn, is opgenomen in de catalogus, evenals een overzicht van Macks expedities, reizen en zijn werkzaamheden op diverse locaties. (Wordt vervolgd).

ISBN 978-3-96098-923-3, “Heinz Mack”, Heike van den Valentyn, Verlag der Buchhandlung Walther und Franz König, 2021, 210 pagina’s.


Gerelateerde artikelen