Verbergen van afbeeldingen in kunstvorm Minimal Art

30 maart 2024

In de bekende Zebrareeks van educatieve publicaties voor gebruik door vwo-leerlingen in keuze-uren en natuurlijk voor alle anderen met belangstelling voor wiskunde en wiskundige toepassingen, verscheen deel 70 met het onderwerp “Minimal Art Objecten met verborgen afbeeldingen”. Met de inhoud van dit weer zeer praktisch opgebouwde leer- en ideeënboekje richt auteur Klaas Lakeman zich direct op het ontstaan van een bijzondere kunstvorm in de vorm van de zogenoemde Minimal Art Objecten en speciaal op het realiseren van verborgen afbeeldingen.

Verbergen van afbeeldingen in kunstvorm Minimal Art

Minimal Art Objecten met verborgen afbeeldingen

Door het gebruik van spiegels kunnen de verborgen afbeeldingen worden waargenomen en voor een visuele verrassing bij de kijkers zorgen. Centraal in de behandeling van dit thema staan de experimenten, ontwikkelingen en realisaties van Walt van Ballegooijen en Hans Kuiper, die uiteindelijk hebben geleid tot een aantrekkelijke kunstvorm. Velen zullen zich laten inspireren om met behulp van de computer, software, kunde en een 3D-printer aan de slag te gaan om zelf ‘kunstwerken’ te ontwerpen en misschien te realiseren voor een expositie.

De doelstelling van dit Zebraboekje is het inspireren van vwo-leerlingen om alleen, samen of in groepsverband minimal art objecten te ontwerpen. De publicatie bespreekt de weg daarnaar toe stap-voor-stap op een aantrekkelijke wijze met veel illustraties en details van de verschillende stappen in het maakproces. Voor wiskundigen een zeer interessante publicatie.

ISBN 978-90-5041-201-8, “Minimal Art Objecten met verborgen afbeeldingen”, Klaas Lakeman, Epsilon Uitgaven, 2023, deel 70, 64 pagina’s.


Gerelateerde artikelen