Vrije Academie presenteert schat aan kunstactiviteiten

23 augustus 2017

Onlangs ontvingen de abonnees op de publicatie VA - Vrije Academie een nieuwe uitgave vol met culturele en kunstzinnige activiteiten in ons land en door de geplande excursies en studiereizen ook ver daar buiten. De Vrije Academie is sinds 1990 het grootste landelijke onderwijsinstituut voor kunst & cultuur en maakt culturele en kunstzinnige kennis voor een zo breed mogelijk publiek toegankelijk. Met een team van professionele medewerkers en sprekers maakt de Vrije Academie het mogelijk om op een gedegen en plezierige wijze met kunst & cultuur kennis te maken.

Vrije Academie presenteert schat aan kunstactiviteiten

Vrije Academie Amsterdam

De organisatie van de Vrije Academie wordt geleid vanuit het secretariaat aan de Keizersgracht in Amsterdam. Vanuit dit hoofdkantoor wordt dagelijks gezorgd voor een actueel, breed en origineel onderwijs aanbod in meer dan vijftig plaatsen in Nederland. De publicatie VA - Vrije Academie bevat een schat aan informatie en wetenswaardigheden over interessante en fascinerende activiteiten voor geïnteresseerden in kunst en cultuur. Er is voor iedereen als leek, student, docent of als professionele beoefenaar van kunst een op maat gesneden aanbod aan cursussen, colleges, studiedagen, lezingen, excursies en reizen.

Ook zijn er extra of specifieke activiteiten georganiseerd bij bepaalde tentoonstellingen. Een geweldige publicatie en activiteitenblad voor actieve kunstliefhebbers. De afgebeelde publicaties met een reproductie van Magritte en van Mondriaan zijn eerder verschenen dan de afgebeelde publicatie met een aankondiging van de expositie "Hollandse Meesters". Enkele activiteiten in de “Mondriaan”-uitgave hebben reeds plaatsgevonden, maar in het blad staat verder natuurlijk een schat aan komende activiteiten. De eerst getoonde publicatie is de meest recente uitgave met onder andere aandacht voor de expositie “Hollandse Meesters” in de Hermitage te Amsterdam (vanaf 7 oktober 2017 tot en met 27 mei 2018) en is voorzien van een agenda met het bijbehorende lezingenprogramma tijdens deze periode.

Vrije Academie presenteert schat aan kunstactiviteiten - 2 Vrije Academie presenteert schat aan kunstactiviteiten - 3

Voorts bevat het blad aankondigingen van de collegereeks Magisch Realisme, lezingen over de wereld van Pyke Koch, een nieuw thuis voor een collectie realistische kunst van Carel Willink en de kunst van de gewiekste grappenmaker of geniale kunstenaar Damien Hirst. In de collegereeks vinden we onder andere colleges over kunstgeschiedenis, de moderne kunst, het gebruik van materialen in de kunst, Europa in de middeleeuwen, tien hedendaagse architecten, art nouveau & jugenstil, twintig iconische huizen en filosofie voor de 21e eeuw.

De bladen bevatten meerdere aankondigingen van reizen, excursies en evenementen. De evenementen in de vorm van wandelingen, lezingen en colleges vinden in het algemeen plaats in musea. Ook kan worden ingeschreven op diverse internationale groepsreizen. Het volledige aanbod aan activiteiten is te vinden op de website van de Vrije Academie. De website biedt bovendien extra informatie over musea, tentoonstellingen en evenementen. Daarnaast vindt de lezer een groot assortiment boeken in de webshop en een abonnement op het blad is gratis.

Vrije Academie, Keizersgracht 258, NL-1016 EV Amsterdam, www.vrijeacademie.nl.


Gerelateerde artikelen