Wandeling door de organen en beleef de werking ervan

22 augustus 2016

De werking van menselijke organen wordt echt duidelijk door manshoge begaanbare modellen. De details van de echte organen zijn nauwgezet overgezet op de modellen aan de binnenzijde en de buitenzijde. Ook zijn de mogelijke ongewenste afwijkingen zo gedetailleerd mogelijk en in varianten te zien bij het betreden van de modellen. Het Duitse bedrijf “Organmodelle” heeft veel succes met de zelf ontworpen en zelf gebouwde driedimensionale modellen in binnen- en buitenland.

Wandeling door de organen en beleef de werking ervan

Organmodelle Deutschland

Zij leveren enkele modellen uit voorraad en ontwerpen op basis van specificaties van opdrachtgevers uit de industrie, gezondheidszorg, musea en instituten. Nagenoeg alle onderdelen van het menselijk lichaam zijn omgezet in begaanbare modellen of zijn beschikbaar in forse afmetingen. In de organen zijn de meest voorkomende ziekten aangebracht. De educatieve waarde is enorm voor alle gezonde mensen en geeft zeer interessante informatie aan personen met afwijkingen.

De modellen kunnen gekocht of gehuurd worden en zijn fors van afmetingen. Ook heeft het bedrijf een 3D animatiefilm voor haar klanten beschikbaar als aanvulling op het programma aan modellen. In een kleurrijke tweetalige brochure zijn onder andere de modellen van darmen, borsten, de baarmoeder, het hart, de prostaat en het verhelpen van een vernauwde ader in een tekst en met illustraties beschreven.

Ook is er aanvullend voorlichtingsmateriaal in de vorm van kaarten en folders aanwezig bij een door het bedrijf georganiseerde en opgebouwde expositie tijdens een beurs, een studiedag of een voorlichtingsdag. De modellen zijn van onschatbare waarde voor personen die interesse hebben in het functioneren van het menselijk lichaam. Voor informatie kijk op www.organmodelle.de.