Werk van J. W. von Goethe blijft eeuwig inspiratiebron

26 juli 2018

Met het boek “Goethe. Dichter - Kunst - Natuur” geeft auteur Albert Meier lezers een uitgebreide inleiding in de dimensies van de resultaten van Goethe’s inspanningen als dichter, toneel- en romanschrijver, kunstcriticus en natuurwetenschapper. De beroemde Johann Wolfgang von Goethe (1749-1832) is en blijft een van de belangrijkste en bekendste figuren in de Duitse literatuur en wetenschap. De auteur richt zich voornamelijk op het werk van Goethe en minder op zijn persoonlijke invullingen, belevenissen en handelingen in het leven.

Werk van J. W. von Goethe blijft eeuwig inspiratiebron

Goethe. Dichtung - Kunst - Natur

Onze interesse in het leven en werk van Goethe richt zich in eerste instantie voornamelijk op de resultaten van zijn wetenschappelijke benaderingen van het natuurfenomeen kleur. Zijn jarenlange experimenten met observaties van kleur in zijn natuurlijke verschijningsvorm, zijn opgebouwde kennis over kleurtheorieën van diverse wetenschappers en zijn filosofische benadering van kleur hebben uiteindelijk in 1810 geleid tot de publicatie van zijn hoofdwerk “Zur Farbenlehre”.

Deze wereldwijd bekende publicatie werd zeer kritisch beoordeeld en zijn theorie laat nu nog steeds kleurdeskundigen nadenken en aan het twijfelen brengen of Goethe alles op juiste wijze heeft gedefinieerd. Zijn natuurwetenschappelijke studies zijn door de auteur aangehaald en beschreven. Voor de fans van Goethe een leuke publicatie.

ISBN 978-3-15-010806-2, “Goethe. Dichtung - Kunst - Natur”, Albert Meier, Verlag Reclam, 2011, 346 pagina’s.


Gerelateerde artikelen