Werken en leven van bekende kunstenaar als stripverhaal

27 april 2023

Aan onze collectie stripboekjes over werk en leven van bekende kunstenaars werden recent weer vier uitgaven toegevoegd. In Optische Fenomenen bespraken wij eerder de comicbiografieën van René Magritte en Salvador Dalí. Initiatiefnemer, auteur en begaafd tekenaar van de reeks comicbiografieën Willi Blöβ beschrijft het werk en leven van bekende kunstenaars in beeld en woord als een boeiend, prikkelend, vermakelijk en onderhoudend stripverhaal en weet de lezer en kijker van a tot en met z enthousiast te houden door de vele veelal merkwaardige feiten en gebeurtenissen in het leven van de kunstenaar in zijn stripverhaal bekend te maken.

Werken en leven van bekende kunstenaar als stripverhaal

Capa, Warhol, De Saint Phalle en Gentileschi

Tussen de tekeningen door wordt het leven op compacte en spannende wijze besproken. Personen in de directe omgeving van de betreffende kunstenaar komen ook aan het woord, via de bekende beeldwolkjes. Het op deze manier kennis maken met het leven en werk van een bekende kunstenaar is een unieke aanvulling op de beschikbare uitgebreide biografieën en de vele toelichtingen op de kunstzinnige uitingen van de kunstenaar. In diverse musea zijn deze kleine boekjes voor een aantrekkelijke prijs te koop. Een museumbezoek sluit daarmee perfect af.

Werken en leven van bekende kunstenaar als stripverhaal - 2 Werken en leven van bekende kunstenaar als stripverhaal - 3 Werken en leven van bekende kunstenaar als stripverhaal - 4


Gerelateerde artikelen