Wetenschap in Nederland boekt uitstekende resultaten

6 januari 2017

Inmiddels als een gewaardeerde traditie geworden verscheen ook dit jaar de uitgave Experiment NL als informatiebron met actuele voorbeelden van wetenschappelijk onderzoek dat aan Nederlandse universiteiten en onderzoeksinstituten wordt uitgedacht en uitgevoerd. De financiering van dit onderzoek vindt mede plaats door de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek - NWO. De organisatie kent ook de Spinozapremie toe aan onderzoekers die in Nederland werken en die tot de absolute top van de wetenschap behoren.

Wetenschap in Nederland boekt uitstekende resultaten

Experiment NL 2016

Door de inhoud van het magazin krijgt de lezer een beeld van de resultaten van een aantal uitgevoerde onderzoeken. Mede door samenwerking met een team van medewerkers van het populaire tijdschrift Quest is een prachtige geïllustreerde uitgave ontstaan met het nieuws, feiten, gebeurtenissen en opmerkelijk bijzondere wetenswaardigheden vanuit onze nationale kennis, trots, wetenschap en ervaringen.

In Experiment NL 2016 leest u onder andere over onderzoek naar een snellere methode om bacteriën vast te stellen, over de controle van onze impulsen, over de strijd tegen malaria, over het toepassen van sensoren onder de rails, over onderzoek van het heelal, over het gevaar van roken en de strijd tegen criminaliteit. Ook komen de Spinozawinnaars aan het woord over hun onderzoek en plannen.

Al met al een informatiebron voor alle actieve personen. Het magazine Experiment NL - Wetenschap in Nederland is het jaarlijks publieksmagazine van NWO - Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek. Het magazine verschijnt tevens als een extra editie van het maandblad Quest. Voor informatie www.nwo.nl.


Gerelateerde artikelen