“Zien is geloven” geldt niet voor liefhebbers van illusies

16 augustus 2017

Bij het doorbladeren van het boekje in een handige ringband worden liefhebbers van visuele illusies en andere fascinerende optische fenomenen meteen erg enthousiast. Van de bekende uitgave “Brain Games - Optical Illusions” verscheen onlangs een nieuwe druk met een veelheid aan leuke, verrassende en merkwaardige plaatjes in de categorie Optisch Bedrog. Verzamelaars die al beschikken over de eerder uitgegeven ringband krijgen met deze druk weer veel nieuwe plaatjes voorgeschoteld.

“Zien is geloven” geldt niet voor liefhebbers van illusies

Brain Games - Optical Illusions

We leven in een driedimensionale wereld waarin alles wat wij bewust en onbewust waarnemen wordt bewerkt door ons brein voordat wij een visuele waarneming herkennen of als een nieuwe waarneming beschouwen. De meeste nieuwe waarnemingen ervaren wij als “normaal”. Toch is er regelmatig enige twijfel over de juistheid in de afbeelding. Op elke pagina van deze publicatie is dat verschijnsel zichtbaar en de moeite waard om het kijkspel te spelen!

“Zien is geloven” geldt niet voor liefhebbers van illusies - 2 “Zien is geloven” geldt niet voor liefhebbers van illusies - 3 “Zien is geloven” geldt niet voor liefhebbers van illusies - 4
De Britse Post bracht op 15 september 2016 een serie van 6 speciaal ontworpen postzegels uit met zes illusionistische afbeeldingen geïnspireerd door rolfiguren uit het oeuvre van de Britse schrijfster Agatha Christie (1890-1976). De postzegels kwa-men uit op de geboortedag van deze succesvolle auteur met haar schat aan detectiveromans en toneelstukken. De ontwerper koos voor zes titels en bedacht daarbij de zes speciale afbeeldingen. Deze keuze toont de toenemende belangstelling voor illusionistische kunst (Michel 3943 - 3948).

ISBN 978-1-68022-776-5, “Brain Games - Optical Illusions”, Cynthia Fliege, e.a., Publications International, 2017, 256 pagina’s.


Gerelateerde artikelen