Zinsbegoochelende zegels in postzegelblok caleidoscoop

5 oktober 2020

Ontwerpster Hansje van Halem ontwierp voor PostNL een geweldig mooi blokje met zes zeer kleurrijke verschillende postzegels met een oogstrelend caleidoscoop motief. Daarmee speelt grafisch ontwerpster Hansje van Halem met onze visuele waarneming door caleidoscoopachtig patroon zo te ontwerpen, dat elke postzegel van het blokje van 6 zegels een eigen ontwerp heeft gekregen. De uitgiftedatum is 14 september 2020 en de oplage bedraagt 91.000 blokjes.

Zinsbegoochelende zegels in postzegelblok caleidoscoop

PostNL presenteert caleidoscoopzegels.

Gelijktijdig verscheen het postzegelmapje 620 met alleen de zegels in een blokje van 6 zegels. De patronen op het postzegelvel Caleidoscoop bestaan uit vele kleurrijke vlakken waarop het golvende patroon van witte lijnen is gedrukt. Voor liefhebbers van optische en visuele illusies een unieke mogelijkheid om daarvan één of meerdere exemplaren te kopen en te koesteren in de verzameling illusies.

Zinsbegoochelende zegels in postzegelblok caleidoscoop - 2

Het periodiek Collect nr.104 presenteert in een artikel het bijzondere ontwerp van de grafisch ontwerpster. De titel van deze uitgave verwijst naar de caleidoscoop, die aan het begin van de 19e eeuw is uitgevonden door de bekende Schotse natuurkundige Sir David Brewster (1781-1868). De uitgave Terra Mater vult zeer mooie uitgave aan met wiskunstige vlakverdelingen, in vormen van caleidoscopische beelden.


Gerelateerde artikelen