3D-fotografie geeft makers en kijkers extra kijkplezier

30 mei 2021

Nationaal en internationaal zijn door alle covid-maatregelen de congressen, projecties, verenigingsdagen en beurzen op het gebied van 3D-stereoscopische voorstellingen voor onbepaalde tijd afgezegd. De leden van de NVvS - Nederlandse Vereniging voor Stereofotografie kunnen wel zo af en toe op een digitale wijze deelnemen aan voorstellingen via een internetverbinding.

3D-fotografie geeft makers en kijkers extra kijkplezier

Nederlandse Vereniging voor Stereofotografie - NVvS

Naast het verschijnen van het verenigingsblad 3D-Bulletin (3x per jaar) heeft het bestuur van de NVvS haar leden verrast op de eerste speciale uitgave in de reeks “Uitgelicht” onder de titel “Compositie in Stereo”. Voor zowel beginners als voor gevorderden in een wereld van 3D-fotografie een bron van uitstekende informatie voor het maken van top-3D-foto’s.

3D-fotografie geeft makers en kijkers extra kijkplezier - 2 3D-fotografie geeft makers en kijkers extra kijkplezier - 3 3D-fotografie geeft makers en kijkers extra kijkplezier - 4

Een lidmaatschap van de NVvS is mogelijk voor een bedrag van slechts € 33 per jaar (2021). Kijk voor informatie over 3D op de website www.stereofotografie.nl. Op internationaal niveau is de ISU actief met het samenstellen en uitgeven van de publicatie Stereoscopy en het mogelijk maken van het 2-jaarlijks organiseren van een internationaal 3D-congres in een vooraf te kiezen land waar een vereniging of organisatie voor 3D-fotografie actief is.

De ISU - International Stereoscopic Union publiceert viermaal per jaar Stereoscopy en werd opgericht in 1975 tijdens het 1e ISU World Congress in Wageningen in Nederland. Voor september 2021 staat het 23e ISU Wereldcongress gepland in Tsjechië. Door de covid-19 situatie is het doorgaan van dit 3D-congres niet zeker. Kijk voor informatie over de activiteiten, een lidmaatschap en de actuele stand van zaken op de website www.ISU3D.org.