Filatelistische aandacht voor: De menselijke schedel (4)

21 mei 2021

Door het lezen van de informatieve tekst en het kijken naar de wonderlijke beelden krijgt de lezer een indruk van de historie en de inspiratie die kunstenaars in de loop van eeuwen elkaar gaven om dit thema in hun ontwerpen te verwerken.

Filatelistische aandacht voor: De menselijke schedel (4)

Het boekje bevat voorbeelden van werken van de Istvan Orosz.

De “eerste” in de wereld van de optische illusies met een beeltenis waarin de schedel een rol in de totale afbeelding speelt zichtbaar is, is door de auteur van de ruim geïllustreerde publicatie “Skull Optical Illusions” gedetailleerd uitgezocht. De karakteristieke verschijningsvorm van de schedel staat ook nu nog bij moderne kunstenaars en grafici hoog op de lijst als inspiratiebron.

Filatelistische aandacht voor: De menselijke schedel (4) - 2 Filatelistische aandacht voor: De menselijke schedel (4) - 3 Filatelistische aandacht voor: De menselijke schedel (4) - 4

Met meer dan vijftig voorbeelden geeft de virtuele expositie in de publicatie een interessante show. Het boekje bevat vele voorbeelden van de werken van de Hongaarse kunstenaar Istvan Orosz. Zijn interpretaties zijn werkelijk uiterst fascinerend en verwonderlijk van gedetailleerdheid. Een onmisbaar boekje voor de liefhebbers van visuele illusies en voor elke postzegelverzamelaar van thematische postzegels met het thema Visuele Illusies. (Wordt vervolgd).


Gerelateerde artikelen