3D stereogrammen verbergen beelden

30 april 2024

Stereogrammen zijn kleurrijke figuren waarin een ander beeld is opgenomen. Hun unieke verschijning komt door de mogelijkheden van optisch bedrog in onze visuele waarneming. De telkens weer verrassende verborgen beelden zorgen voor opwinding en sensatie. De driedimensionale voorstelling in het ogenschijnlijk bijna symmetrische plaatje is soms lastig te vinden of na lang staren pas te ontdekken. Sommigen kunnen al snel genieten van het resultaat van hun inspanning. Anderen doen daar veel langer over of zien de andere 3D afbeelding niet.

3D stereogrammen verbergen beelden

Eye Tricks: Incredible 3D Stereograms

De mogelijkheden van stereogrammen zijn verbluffend universeel. Ze kunnen eenvoudig ontworpen worden, hebben een verrassende aantrekkingskracht en prikkelen de verbeelding. Het boek “Eye Tricks” bevat een variëteit aan leuke stereogrammen met verborgen driedimensionale teksten en figuren. Speciaal voor dit omvangrijke boek is een assortiment van 200 fascinerende stereogrammen ontworpen. De auteurs en ontwerpers van de stereogrammen leggen op duidelijke wijze uit aan de lezer hoe zij stereogrammen het beste kunnen bekijken. Vanuit het normaal kijken naar een object, leert de kijker parallel kijken met hulpmiddel.

Voor de onervaren kijker is de praktische handleiding een uitstekende hulp om ook daarna te kunnen genieten van de 3D wereld in het stereogram. De 3D stereogrammen in het boek hebben een titel. De naam bevat veelal een aanwijzing voor het verborgen beeld. De oplossingen van de 3dimensionale zoekplaatjes zijn afgebeeld in het boek. Een heel leuk boek om zelf te bezitten of om iemand kado te doen. Door de omvang van het boek en de varianten in de afbeeldingen geven de auteurs een boeiend beeld van de verrassende mogelijkheden van het spel met 3D stereogrammen.

ISBN 0 572 03035 5, “Eye Tricks: Incredible 3D Stereograms”, Gary W. Priester en Gene Levine, Arcturus Publishing Limited, 2004, 255 pagina’s.