Beeldprojecties beïnvloeden onze visuele waarnemingen

12 oktober 2016

Ondanks de spectaculaire ontwikkelingen in de digitale beeldprojecties en digitale multimedia in het algemeen is een terugblik in de geschiedenis van beeldprojectie en de filmische en fotografische aspecten in kunst en architectuur een uiterst waardevol initiatief voor studenten, docenten, gebruikers en liefhebbers van de moderne Beeldcultuur en Multimedia. Deskundigen uit de wereld van de beeldcultuur en communicatie hebben met hun essays aan de inhoud van het nieuwe referentie- en studieboek “Bildprojektionen” bijgedragen.

Beeldprojecties beïnvloeden onze visuele waarnemingen

Bildprojektionen

De basis voor de bijdragen werd gelegd tijdens een in 2010 gehouden studiedag over de invloed van beeldvoorstellingen, de ruimtelijke projecties en de esthetische aspecten van beeldmanipulaties op onze visuele waarneming en visuele beleving. De besproken onderwerpen uit het boeiende en brede vakgebied zijn op een wetenschappelijk niveau benaderd en uitgewerkt.

Alle vormen van opnamen, eindresulaten voor presentaties en bijbehorende apparaten, systemen en projectietechnieken komen ruim aan de orde vanuit historisch perspectief, via effectieve en creatieve ontwikkelingen, tot en met de moderne weergavetechnieken en beeldprojecties. Bijdragen als “Projectieapparatuur en productiecontext”, “Tussen foto- en filmstudio”, “In het licht van de Lumières”, “Revolving Rotterdam” en “360° landschapsprojecties” maken de inhoud aantrekkelijk. De illustraties geven extra informatie.

ISBN 978-3-8376-1711-5, “Bildprojektionen”, Lilian Haberer en Annette Urban, Transcript Verlag, 2016, 318 pagina’s.


Gerelateerde artikelen