Denkspellen uit natuur, techniek en wetenschap

5 september 2016

Hersenkrakers zijn gewild en verslavend! Is men eenmaal begonnen met oplossen van de puzzels, dan blijft men doorgaan alsof er een zak met chips voor je ligt. Met het nieuwe en nu al succesvolle boek “Meer dan 500 hersenkrakers” heeft Ivan Moscovich een schatkist met denkspellen en visuele raadsels op de markt gebracht. Het dikke spelletjes boek voor jong en oud bevat klassieke spellen in een geheel nieuw jasje en vele nieuwe inspirerende en unieke spellen.

Denkspellen uit natuur, techniek en wetenschap

Über 500 Brain Games

Auteur en samensteller Ivan Moscovich werkt nauw samen met leidende wiskundigen, kunstenaars en ontwerpers om telkens een aantrekkelijke inhoud te bieden. Het boek geeft in zeven thema’s een supershow van wiskundige puzzels, optische illusies, topologische vraagstukken, vlakverdelingen, puzzels met getallen en waarschijnlijkheid en natuurkundige vraagstukken. Voor de gevorderde puzzelaars bevat het boek een speciale sectie met lastige opdrachten.

De gebruikers van dit prachtige kleurrijke boek vinden een gebruiksaanwijzing voor het gebruik in een educatieve omgeving op school of in opleidingen. Alle opgaven zijn voorzien van een notatie voor het aangeven van een moeilijkheidsgraad. De oplosser van de puzzels kan zelfs in het boek bijhouden hoeveel tijd er nodig is geweest voor het oplossen van het vraagstuk. Met 566 opdrachten is dit een geweldig spelletjes boek voor elke wiskundige, natuurkundige en liefhebber van denkpuzzels en optische fenomenen.

ISBN 978 3 8331 4058 7, “Über 500 Brain Games”, Ivan Moscovich, h.f. ullmann - Tandem Verlag, 2007, 232 pagina’s.


Gerelateerde artikelen