Grafisch Nederland 2009 over de macht van politiek

10 september 2016

Macht is het onderwerp van de nieuwste uitgave van Grafisch Nederland. Het boek Grafisch Nederland 2009 Zwart-Wit is in november 2008 juist in de periode van de Amerikaanse presidentsverkiezingen en Amsterdam Wereldboekenstad op een feestelijke wijze gepresenteerd. Centraal in dit unieke en gevraagde jaarboek staan 64 portretten van bekende politieke machthebbers van over de hele wereld en twee beschouwingen over macht, invloed en politiek geschreven door deskundigen.

Grafisch Nederland 2009 over de macht van politiek

Grafische Cultuurstichting

Auteur Tijs Goldschmidt, waarschijnlijk de meest spraakmakende Nederlandse bioloog, verkent de biologische aspecten van macht en leiderschap. Neerlandicus René van Stipriaan, onder andere bekend als coauteur (samen met Geert Mak) van Ooggetuigen van de wereldgeschiedenis, plaatst macht in historisch perspectief.

Grafisch Nederland 2009 over de macht van politiek - 2
Twee afbeeldingen uit Grafisch Nederland 2009.

Ontwerpbureau Thonik, dat onder andere de huisstijlen van Amsterdam, Boymans Van Beuningen en de SP ontwierp, is verantwoordelijk voor het concept, de samenstelling en het ontwerp van Grafisch Nederland. Deze unieke uitgave is het visitekaartje van de branche en een zeer gewaardeerd relatiegeschenk. Vanwege dit laatste gelden er speciale voorintekenprijzen en worden bedrijven of personen die twee of meer exemplaren bestellen met naam in het boek vermeld.
Nadere bijzonderheden over de uitgave Grafisch Nederland 2009 Zwart-Wit zijn beschikbaar bij de organisatie Grafische Cultuurstichting of zijn te vinden op de website www.grafischnederland.nl.


Gerelateerde artikelen