Beeldraadsels houden onze hersenen actief en in conditie

17 juli 2017

Veel meer dan jongeren zullen ouderen de hersenen bewust en gericht in topconditie moeten houden om dagelijks fit te blijven. Hulporganisaties, instituten, bedrijven en overheden hebben inmiddels systemen en middelen ontwikkeld, die kunnen bijdragen aan het in conditie houden van de hersenen. Het oplossen van letter-, cijfer- en woordpuzzels zal zeker bijdragen aan het gevoel van fitheid en alles nog weten van vroeger.

Beeldraadsels houden onze hersenen actief en in conditie

Optical Illusion!

Beeldraadsels dragen ook bij aan het stimuleren van de hersenwerking en zijn ook nog voldoende uitdagend om er plezier aan te kunnen beleven. De titel van het boekje Optical Illusion! doet heel veel vermoeden dat we hier te maken hebben met het verschijnsel van optische illusies.

Beeldraadsels houden onze hersenen actief en in conditie - 2

Dat vermoeden straalt alleen de voorzijde uit. Het boekje bevat namelijk een drietal groepen tekeningen met een schat aan figuurtjes. De opdracht is het zoeken van de aangegeven figuurtjes in de grote berg of in een andere groep uit een vlakke verzameling van andere figuurtjes. Voor een ongeduldige zoeker staan de antwoorden achterin dit gezellige beeldraadsel boekje.

ISBN 978-978-1-68377-011-4, “Optical Illusion!”, Kreativ Entspannen, 2016, 40 pagina’s.


Gerelateerde artikelen