Camilla ziet alles door een roze bril

25 april 2024

In een recent verschenen kinderboek heeft de auteur gezorgd voor leuke en educatieve opdrachten waarbij het zien en waarnemen een sturende rol spelen. De giraf Camilla is voorzien van een roze bril en kijkt de wijde wereld in. Ze kijkt naar de maan en zit later aan de tafel voor het diner. Achter negen flapjes zijn de gerechten verborgen en kunnen de kinderen raden wat gegeten wordt.

Camilla ziet alles door een roze bril

Camilla sieht alles rosarot

Het maken van zeepbellen is in een eenvoudige instructie aangegeven. Bijzonder leuk zijn twee filmstroken waarmee de kinderen met behulp van een zaklantaarn beelden projecteren op de muur. De giraf stapt in het vliegtuig en beleefd een angstig avontuur. Alles komt gelukkig goed en een heerlijk zonnetje bruint op bijna alle plaatsen, behalve achter een brilletje.

Daarna is het tijd voor een koele duik in de zee om te kijken naar de rode vissen door een groene folie. Na het verschuiven van de folie blijken er ook andere zwemmende dieren aanwezig te zijn. Tenslotte krijgen de kinderen een recept om zelf van deeg een giraf te bakken in de oven. Een echt doeboek om onder begeleiding te gebruiken.

ISBN 978 3 8067 5137 6, “Camilla sieht alles rosarot”, Jacques Duquennoy, Gerstenberg Verlag, 2007, 16 pagina’s.


Gerelateerde artikelen