Comicboekjes krijgen extra betekenis door 3D beelden

28 september 2019

Recent voegden wij aan onze OF-collectie met comicboekjes (ook wel stripboekjes genoemd) een uitgave uit de reeks avonturencomics van uitgever Marvel Comics, in haar serie Marvel Legacy #1. De gehele omslag is zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde uitgevoerd in de lenticulaire beeldtechniek. Een driedimensionale beeldtechniek, die ervoor zorgt dat er echt diepte wordt ervaren in de voorstellingen.

Comicboekjes krijgen extra betekenis door 3D beelden

OF-collectie met comicboekjes

Het is overigens zonder twijfel duidelijk dat de 3D afbeelding op de achterzijde in deze moderne beelduitvoering prachtig tot uitdrukking brengt, dat er spanning en sensatie zichtbaar is bij het bewegen van het comicboekje. Wat bij veel boekjes in deze 3D-uitvoering wel zichtbaar is, is nu echter niet aanwezig, namelijk bewegende effecten in de 3D-afbeelding. Onze collectie bevat comics met bijzondere uitvoeringen van covers of van de beeldverhalen, zoals in de beeldtechnieken anaglyf, lenticulair, holografie, chromadepth, stereogram of rondom optische illusies.

Comicboekjes krijgen extra betekenis door 3D beelden - 2
De voor- en achterzijde van het comicboekje in de serie Marvel Legacy #1 zijn als lenticulair beeld in een spectaculaire 3D voorstelling uitgevoerd.


Gerelateerde artikelen