Postzegels informeren ons (02)

20 maart 2020

Met enige vertraging na het uitkomen van de nieuwste postwaarden bij de respectivelijke posterijen ontvingen wij recent weer de meest waardevolle aanvullingen voor de OF-Postzegelcollecties met alle bijbehorende thema’s en onderwerpen binnen de interessegebieden van de nieuwsbrief Optische Fenomenen. Met de uitgifte van een postzegel in een blok en uitgevoerd in de lenticulaire beeldtechniek geeft de post van Andorra aandacht aan het 90-jarig bestaan van de concessie aan het energiebedrijf FHASA voor de elektriciteitslevering in Andorra.

Postzegels informeren ons (02)

Radiologie in de OF Postzegelcollecties.

Aan de concessie waren veel voorwaarden verbonden. Door het kiepeffect van de 3D-afbeelding op het blok en zegel wordt het in- en uitschakelen van de verlichting in de hoofdstad Andorra zichtbaar gemaakt. In 1988 werd FHASA door de Algemene Raad van Andorra omgezet in FEDA (Fuerzas Eléctricas de Andorra).

Postzegels informeren ons (02) - 2 Postzegels informeren ons (02) - 3 Postzegels informeren ons (02) - 4

In een gezamenlijke strijd tegen kanker is bij de posterijen van Mongolië een serie van twee postzegels verschenen waarop gebruikers en verzamelaars geïnformeerd worden over de verschillende middelen die worden gebruikt bij de bestrijding. De serie maakt nu deel uit van het onderwerp Radiologie in de OF Postzegelcollecties.

De zegel uit Bulgarije kwam uit ter gelegenheid van de 150e verjaardag van het Periodiek systeem der elementen. Het eerste bruikbare overzicht is toegeschreven aan Dmitri Mendelejev in 1869.