Studieboeken oogheelkunde verrijken praktische kennis

15 maart 2020

Voor zelfstudie en studie aan middelbare, hogescholen en universiteiten en trainingen in het vakgebied van de oogheelkunde of oogheelkundige specialiteiten worden in het algemeen de nieuwste drukken van studie- en referentieboeken gebruikt door docenten, studenten en vakgenoten of worden zelfs voorgeschreven door de opleidingsinstituten.

Studieboeken oogheelkunde verrijken praktische kennis

Augenheilkunde

Voor oriëntatie in de uitgebreide en fascinerende vakgebieden van de oogheelkunde, optometrie en oogheelkundige fotografie kan men ook voorafgaand aan een studie een oudere uitgave van een studieboek over oogheelkunde en diagnostische oogheelkundige onderzoeken aanschaffen om al bladerend bepaalde onderwerpen te bestuderen en aantekeningen te maken.

Een uitstekende dienst voor deze wijze van voorstudie, ter voorbereiding van de hoofdstudie, kan zeker het studieboek Augenheilkunde bewijzen. Het inmiddels ruim 30 keer als uitgebreide herdruk verschenen studieboek is een praktisch georiënteerde uitgave, waarin de opgedane theorie telkens met een serie vragen wordt getoetst.

Elke paragraaf of specifiek onderwerp wordt voorafgegaan door een samenvatting van de te behandelen leerstof. Met een opzet van 37 hoofdstukken is er voldoende aandacht voor alle aspecten in de vakgebied Oogheelkunde. Het geheel start met een overzicht van de fascinerende elementen in het vak als oogheelkundige of optometrist. Een rijk geïllustreerde uitgave voor privégebruik.

ISBN 978-3-540-56760-8
“Augenheilkunde”, Wolfgang Leydhecker en Franz Grehn, Springer-Verlag, 1993, 25e druk, 431 pagina’s.