Comictekenaars ontwerpen hoezen voor langspeelplaten

25 januari 2022

Door de flyer “Vinyl!” (toegevoegd aan de gedrukte uitgave van OF 416) krijgt de lezer alvast een voorproefje wat er te zien en te bevelen is in deze thematische expositie, waarin hoezen van de bekende langspeelplaten met comicachtige ontwerpen worden getoond. Met deze compacte en kleurrijke expositie in Ludwig Galerie Schloss Oberhausen speelt het museum in op de geweldige oplevende belangstelling voor de “ouderwetse” langspeelplaat in de vinyluitvoering.

Comictekenaars ontwerpen hoezen voor langspeelplaten

Ludwig Galerie Schloss Oberhausen

Bij de expositie verscheen een mooi vormgegeven catalogus met interessante essays, toelichtingen op covers en vooral met ruim 350 afbeeldingen van LP-hoezen uit de 60er, 70er en 80er jaren en van andere bijbehorende publicaties. Eckart Sackmann, verzamelaar, uitgever en tevens samensteller van de expositie, maakte een selectie uit zijn omvangrijke LP-verzameling met fascinerende ontwerpen en verhalende beeldscènes.

Comictekenaars ontwerpen hoezen voor langspeelplaten - 2 Comictekenaars ontwerpen hoezen voor langspeelplaten - 3

Zelfs de beroemde comictekenaar Hergé deed mee. Ook vindt de bezoeker enkele hoezen met werk van Nederlandse comictekenaars. In een volgende uitgave van OF geven wij een beeld van de expositie en catalogus. De grammofoonplaat en in het bijzonder de LP-uitvoering, is weer heruitgevonden.


Gerelateerde artikelen