Dankzij de wetenschappers werd de wereld echt ontdekt (2)

4 mei 2021

Zij gaven in vroegere tijden verklaringen, die na de opkomst van wetenschap en technische methoden en apparaten voor onderzoek werden bevestigd of nader verklaard. Slechts weinigen waren in staat om er een verklaring voor te geven. Deze personen werden toen in het algemeen aangemerkt als wetenschappers, ontdekkers of uitvinders met geheel eigen belangen of vanuit een ideaal om alles proberen te verklaren.

Dankzij de wetenschappers werd de wereld echt ontdekt (2)

Galilei, Röntgen & Co

Met hun kennis en ervaringen zorgden zij veelal voor revolutionaire stappen voorwaarts in de wetenschap. De auteur koos voor de vijf genoemde wetenschappers en brengt zoveel mogelijk wetenswaardigheden over hun betekenis voor ons dagelijks leven en de invloed op latere ontwikkelingen.

Dankzij de vele leuke tekeningen, afbeeldingen, foto’s en technische schetsen is er een fascinerende informatiebron ontstaan, die direct ook kan dienen als inspiratiebron voor onderwijsdoeleinden en voor volwassenen om hun kennis over de wetenschap op te krikken. Het boekje bevat zes hoofdstukken.

Dankzij de wetenschappers werd de wereld echt ontdekt (2) - 2 Dankzij de wetenschappers werd de wereld echt ontdekt (2) - 3 Dankzij de wetenschappers werd de wereld echt ontdekt (2) - 4

Voor elke wetenschapper één en een speciaal hoofdstuk over de telescoop, waarmee Galilei door een eigen ontwikkeling ervan, vele ontdekkingen heeft gedaan buiten de aarde. De auteur sluit zijn reis- en avonturenverhalen af met een drietal interessante bijlagen. De eerste bijlage bevat een aantal tips over te bezoeken musea, centra en instellingen waar bezoekers kennis maken met de historie van de wetenschap. (Wordt vervolgd).

ISBN 978-3-96269-073-1, “Galilei, Röntgen & Co.”, Jürgen Teichmann, Impian Verlag, 2020, 159 pagina’s.


Gerelateerde artikelen