De hond Ludwig droomt van een avontuurlijke ruimtereis

30 december 2020

Het actieve hondje Ludwig en zijn vrienden leven eigenlijk in en met boeken. Het hondje droomt echter regelmatig over het beleven van een avontuur in de ruimte van het heelal, omdat hij eenvoudig heel veel weet over raketten. Het allerliefste zou hij natuurlijk zelf willen vliegen en de raket willen besturen.

De hond Ludwig droomt van een avontuurlijke ruimtereis

Ludwig, der Weltraumhund in 3D

Op een zekere dag moest een pinguïn met zijn raket op de boekenpagina van Ludwig een noodlanding maken. Toen sloeg de ondernemende vlam in de pan en de voorbereidingen voor het laten uitkomen van de fascinerende wens werden gestart. Het geweldige avontuur en alle “spelers”, die Ludwig helpen om zijn wens in vervulling te laten gaan, zijn op een verrassende wijze in driedimensionale tot “leven” komende figuren weergegeven in het voor kinderen spannende 3D-beeldspel.

Net als Ludwig komen ook de in het boek getekende dieren plotseling tot leven om Ludwig te gaan helpen. Met de in het boek aanwezige 3D-anaglyfenbril op beleven de lezers het avontuur in een ruimtelijke belevingswereld. “Ik ben een onderzoeker van de ruimte. Ik geloof dat er een probleem is”, sprak de pinguïn tegen Ludwig. De vrienden gaan aan de slag om de raketmotor te repareren.

Als dank worden alle vrienden en Ludwig uitgenodigd om met de onderzoeker mee te reizen om de studie voort te zetten. Zijn vrienden hadden echter geen tijd om mee te gaan en haakten voortijdig af. Ludwig daarentegen sprong zo snel mogelijk in de raket. 3-2-1 en het geheel vloog richting de sterren en een schat aan voorwerpen en objecten, die in de ruimte aanwezig zijn. Zij dachten voortdurend aan hem.

ISBN 978-3-407-82155-3, “Ludwig, der Weltraumhund in 3D”, Henning Löhlein, Beltz Verlag, 2017, 40 pagina’s met een 3D-anaglyfenbril.


Gerelateerde artikelen