Kinderen leren stap-voor-stap veel over licht en kleur

8 november 2020

Dankzij de gedetailleerde uitleg door een stap-voor-stap instructiemethode hebben de samenstellers van het typische educatieve boekje “Fascinerende experimenten met licht en kleur” heel veel onderdelen van de theorie over licht en kleur speciaal voor jongeren duidelijk in beeld gebracht. Veel van de eenvoudige en leerzame experimenten worden samen opgezet en uitgevoerd en veelal onder de “toezicht” van nieuwsgierige dieren, zoals bij het bakken van een eitje met opgevangen zonlicht en een spiegel.

Kinderen leren stap-voor-stap veel over licht en kleur

Faszinierende Experimente mit Licht und Farben

In totaal zijn er 16 uitgewerkte experimenten behandeld en voorzien van vele afbeeldingen en toelichtingen en die altijd eindigen met een uitgebreide verklaring over het waarom van het eindresultaat van het betreffende experiment. In het eerste experiment wordt het licht als een golfverschijnsel op een actieve en vooral leuke manier gedemonstreerd.

Kinderen leren stap-voor-stap veel over licht en kleur - 2
Afbeelding uit Faszinierende Experimente.

In het tweede experiment maken de kinderen kennis met draaiende z/w-patronen, waardoor kleuren ontstaan. Voor het uitvoeren van de experimenten zijn in het algemeen eenvoudige hulpmiddelen noodzakelijk. De inhoud van deze educatieve uitgave is zeer geschiukt voor gebruik in het basisonderwijs en tijdens vakantiekampen.

“Faszinierende Experimente mit Licht und Farben”, Paula Navarro, Àngels Jiménez en Bernadette Cuxart, Gemser Publications, 2013, 36 pagina’s.


Gerelateerde artikelen