Grondbeginselen en gebruik van psychologische kennis

21 december 2020

Regelmatig verschijnen bij boekverkopers aanbiedingen van studie- en referentieboeken voor aantrekkelijke prijzen. Aan onze OF-Boekencollectie voegden wij het omvangrijke studieboek “Psychologie” toe. Lachen, liefhebben, waarnemen, strijden, begrijpen, bewegen, ongeloof en vele andere bewuste en onbewuste activiteiten maken deel uit van ons dagelijkse leven en functioneren.

Grondbeginselen en gebruik van psychologische kennis

Psychologie

Dit studieboek is net zo kleurrijk en levendig als mensen kleurrijk zijn. De inhoud van dit boek biedt lezers een uitstekende verkenning in het vakgebied van de psychologie en in de leer van het menselijk gedrag. Voor de gebruikers van dit studieboek is uitgebreid studiemateriaal via internet beschikbaar. Aanwijzingen daartoe zijn in het boek vermeld.

Alle aspecten in het fascinerende en uitgebreide vakgebied van de psychologie zijn behandeld in 15 hoofdstukken. Alles begint met een verhandeling over verschillen tussen populaire en wetenschappelijke psychologie en krijgen de gebruikers een beeld van de geschiedenis en ontwikkelingen in de psychologie en maken kennis met de meest recente ontwikkelingen in de praktische kanten van het vak.

Elk gedeelte is afgesloten met een samenvatting, een kader met praktijkgevallen ter bestudering en een schat aan kleurrijke afbeeldingen. Alleen al het gedeelte over de zintuigen en de visuele waarneming maakte de aankoop van dit boek interessant. Alle aspecten van zien en waarnemen zijn helder verklaard en ruim geïllustreerd. Extra aandacht is er voor het fenomeen illusies.

ISBN 978-3-621-28295-6, “Psychologie”, Michael Gazzaniga, Todd Heatherton en Diane Halpern, Uitgeverij Beltz, 2017, 1054 pagina’s.


Gerelateerde artikelen