Lessen in microscopie horen ook thuis in het onderwijs

24 december 2020

Het compacte informatieve studieboek en tevens referentieboek voor gebruikers van microscopen en voor liefhebbers en leken met interesse in het functioneren ervan en gebruik als onderzoeksinstrument gaat gedetailleerd in op toepassing van de microscopen in het voortgezetonderwijs. Direct valt het praktische karakter van de inhoud van het studieboekje op.

Lessen in microscopie horen ook thuis in het onderwijs

Mikroskopie in der Schule

Naast een presentatie van de onderdelen en constructie van een standaard laboratoriummicroscoop is er ook ruime informatie over het optische proces binnenin de microscoop. Ook zijn er voorbeelden voor het instellen van het objectief voor een optimaal kijkresultaat.

Lessen in microscopie horen ook thuis in het onderwijs - 2 Lessen in microscopie horen ook thuis in het onderwijs - 3 Lessen in microscopie horen ook thuis in het onderwijs - 4
Voorbeelden van ouderwetse microscopen.

Een principetekening van de microscoop geeft een heldere indruk van de werking. Ook het gebruik van specifieke objectieven en accessoires zijn besproken. Voor de optimale keuze geeft de auteur aanwijzingen waar op te letten bij een aankoop van een microscoop voor schoolgebruik.

ISBN 978-3-507-76531-3, “Mikroskopie in der Schule”, Aribert Jung, Schroedel Schulbuchverlag, 1996, 128 pagina’s.


Gerelateerde artikelen