De mooiste artikelen over visuele perceptie gebundeld

1 januari 2021

Onze OF-Tijdschriftencollecties werd recent weer uitgebreid met diverse publicaties uit het interessegebied van visuele en optische waarneming en daarbij bewust of onbewust optredende optische fenomenen, die ons voortdurend op het verkeerde been zetten. Wij selecteerden daaruit het Franstalige boek “La Perception Visuelle”, een bundel van prachtige en interessante artikel uit de Franse editie van het tijdschrift Scientific American.

De mooiste artikelen over visuele perceptie gebundeld

La Perception Visuelle

Door verschillende aanbieders op internet worden dergelijke uitgaven voor kleine prijsjes aangeboden. Daarmee bezit de verzamelaar of de liefhebber van optische illusies in onze waarneming een fascinerende hoeveelheid figuren, afbeeldingen, schetsen en vooral wetenswaardigheden over een boeiend gebeuren in en rond ons zintuig zien.

De mooiste artikelen over visuele perceptie gebundeld - 2 De mooiste artikelen over visuele perceptie gebundeld - 3 De mooiste artikelen over visuele perceptie gebundeld - 4
Een speelse variant op de “Band van Möbius” van August Friedrich Möbius (1790-1868).

Alleen al door de grote hoeveelheid wetenschappelijke benaderingen en resultaten van de bijbehorende experimenten maken deze publicatie uiterst nuttig en inspirerend om direct meer te willen weten over de achtergronden in de fascinerende wereld van schijn en werkelijkheid in de perceptie. Bijdragen daartoe geven zeker de forse hoeveelheid z/w- en kleurrijke illustraties.

ISBN 2-902918-32-1
“La Perception Visuelle”, onder redactie van Claude Bonnet, Scientific American, Franse editie, 1984, 160 pagina’s.