Kunsthalle Messmer toont fantasierijke beeldenwereld

26 december 2020

De Kunsthal Messmer in Riegel a.K. presenteert de veelzijdige groepstentoonstelling “Fantastic Imagery”. De verschillende werken van 27 internationaal bekende hedendaagse kunstenaars en tevens vertegenwoordigers van moderne kunst op het gebied van de perceptie en de zintuiglijke wereld waarin we leven, worden getoond in meerdere ruimten van het fascinerende gebouw waarin het museum is gevestigd.

Kunsthalle Messmer toont fantasierijke beeldenwereld

Kunsthalle Messmer in Riegel am Kaiserstuhl

Door de bijzondere omstandigheden door de aanwezigheid en de bestrijding van het covid-19 virus is de oorspronkelijke datum van de sluiting van de expositie verschoven naar 4 maart 2021. Het onderwerp perceptie wordt behandeld door middel van meer dan 80 fascinerende werken, die variëren van optische illusies en surrealistische droomwerelden, via fascinerende lichtinstallaties en maatschappij kritische kunstfotografie tot abstracte schilderkunst en glasconstructies.

Kunsthalle Messmer toont fantasierijke beeldenwereld - 2
Patrick Hughes tijdens onze ontmoeting in Keulen op 22-01-2020.

Er zijn werken te zien van belangrijke vertegenwoordigers van optische kunst en concrete kunst, zoals Carlos Cruz-Diez (1923-2019), François Morellet (1926-2016), Ludwig Wilding (1927-2010) en Patrick Hughes (*1939), de uitvinder van “reverspective” (reliëf-achtige werken die optische illusies met een perspectivische verschuiving creëren) en van de kunstfotograaf Cécile Plaisance (*1968) met haar maatschappijkritische en ironische werken, waarin zij een speciale lenticulaire beeldtechniek gebruikt om de rol van vrouwen centraal te stellen. Naast het historische overzicht van de “Nieuwe Op-Art” van vandaag, is de combinatie “Beweging en Optica” artistiek behandeld als een sensueel en esthetisch middel. Bij de expositie is een rijk geïllustreerde catalogus verkrijgbaar in de museumshop.

Kunsthalle Messmer, Groβherzog-Leopold-Platz 1, D-79359 Riegel am Kaiserstuhl, www.kunsthallemessmer.de.