Niet alleen een regenboog bevat zeven grondkleuren

29 december 2020

De inhoud van het merkwaardige leesboek met een fascinerende afbeelding van een dubbelzinnig figuur in een vorm van een vaas of een aantal gezichten, staat vol met een schat aan anekdotes, kernachtige uitspraken, fantasieverhalen, prikkelende informatie en een groot aantal onwaarheden is geschikt voor personen met interesse in fantasiën en eigenaardigheden.

Niet alleen een regenboog bevat zeven grondkleuren

Schwarz und Weiss sind keine Farben

Ook ervaringen uit het dagelijkse leven, wijsheden en verhalen rondom alledaagse begrippen zijn uitgebreid besproken en zorgen voor een aangename sfeer voor de doorzettende lezers. Het is wel een lees- en begrijpboek voor moedige onderzoekende personen. De auteur heeft met opzet geen inhoudsopgave gegeven van de hoofdstukken en de onderwerpen.

Er zijn drie delen en een zeer uitgebreide bijlage uitgewerkt en opgenomen. Het bewust weglaten van de inhoudsopgave heeft de auteur verklaard in zijn inleiding. Er is namelijk aan het eind van het boek ruimte gereserveerd voor het maken van eigen aantekeningen over de leukste bladzijden, waardoor een geheel eigen werkboek ontstaat met favoriete essays en anekdotes.

Met het oog op onderwerpen uit het interessegebied van zien en waarnemen geven wij een indruk van wat te verwachten is in dit lees- en vermaakboek. Het woordspel tussen zwart en wit en het vaststellen ervan zorgt voor grote verwarring. Kent u de reclame van “wast witter dan wit”? Onze visuele waarneming en het brein worden dan flink bedrogen. Een grappige inhoud voor de liefhebbers.

ISBN 3-905050-06-4, “Schwarz und Weiss sind keine Farben”, Rosmarie Klaka-Lampert, Ambaji Verlag, 1990, 224 pagina’s.