De mens en de ijstijd in beeld in 3dimensies

5 april 2023

Aan de unieke serie “Spanning & Weten” werden onlangs twee educatieve boekjes met driedimensionale foto’s toegevoegd. Met de wel zeer bijzonder grote 3D-bril op uit het boekje over de mens beleeft de kijker en lezer het ontstaan, de bouw en het functioneren van de mens in meerdere fascinerende 3D-plaatjes, uitgevoerd in de anaglyfentechniek. Alleen al bij het opzetten van de exceptionele 3D-bril is er een grote hilariteit bij de omstanders.

De mens en de ijstijd in beeld in 3dimensies

De Mens in 3D en De ijstijd in 3D

Met de bril op krijgen de plaatjes diepte en een meerwaarde voor het bestuderen van een aantal specifieke onderdelen in het wonderlijke binnenste van de mens. Er is ook aandacht voor onze zintuigen en vele uitwendige kenmerken, zoals die van een zwangerschap, uiterlijke schoonheid, gezond en fit blijven en verkoudheid. Meerdere afbeeldingen in het educatieve boekje kunnen in diepte gezien worden. De toelichtingen vertellen veel over ons lichaam en de auteur heeft praktische tips toegevoegd om vooral gezond te blijven.

Een heel leuk kinderboekje, dat zeker ook geschikt is voor volwassenen en docenten om kinderen op een verrassende wijze te informeren over het wonder van de mens. Het andere 3D-boekje gaat over de ijstijd en het leven en overleven van mens en dier in specifieke perioden. De auteur beschrijft het ontstaan van een ijstijd, die meerdere malen op aarde aanwezig was. Aan het einde van de zwaarste ijstijd is er weer zichtbaar leven op aarde gekomen in de vorm van enorme dieren en mensen. Voor de ijstijd was er ook leven op aarde. De bekende mammoet is daar een bewijs van. Al tijdens de ijstijd is er sprake van menselijk leven en leven er grote dieren op aarde, waarvan er meerdere al snel uitstierven door menselijk ingrijpen.

De mens en de ijstijd in beeld in 3dimensies - 2

Met de 3D-bril uit het boekje op komen een aantal van deze enorme dieren een beetje tot leven in driedimensies. Reusachtige wolven leefden in het huidige Mongolië en konden wel tot 5 meter lang worden. De vele wetenswaardigheden maken het boekje extra aantrekkelijk. Zelfs in het gebied van Amerika leefden 11.000 jaar geleden nog kamelen. Wanneer de eerste mens echt op aarde is aangetroffen en hoe deze mens er dan uitzag is met inbeelding en ruime fantasie te zien en te lezen in het leerzame compacte boekje IJstijd in 3D.

ISBN 978 3 86706 042 4, “Der Mensch in 3D”, Paul Harrison, Premio Verlag, 2007, 16 pagina’s.

ISBN 978 3 86706 041 7, “Eiszeit in 3D”, Paul Harrison, Premio Verlag, 2007, 16 pagina’s.


Gerelateerde artikelen