Driedimensionaal beeld met holografie

2 april 2023

In een boek over 3-D holografische beeldtechnieken geven internationaal bekende wetenschappers, technici, onderzoekers en andere deskundigen de lezer een beeld over de stand van zaken in de ontwikkeling en gebruik van driedimensionale holografische beeldtechnieken en -systemen. De samenstellers van dit studieboek en technische informatiebron konden zich verzekeren van de medewerking van een grote groep ervaren deskundigen.

Driedimensionaal beeld met holografie

Three-Dimensional Holographic Imaging

In tien hoofdstukken geven zij de gebruikers van dit wetenschappelijke document een fundamenteel beeld van meerdere specifieke en hoogwaardige holografische toepassingen. In de ruim vijftig jarige geschiedenis van het wonder van de holografie zijn over de gehele wereld vele nieuwe bruikbare uitvindingen en toepassingen in de optische industrie in gebruik genomen. De inhoud van het boek is verdeeld in drie samenhangende gedeelten. In het eerste gedeelte beschrijven de auteurs holografische technieken. In het tweede gedeelte worden toepassingen en de bijbehorende componenten en systemen gedetailleerd beschreven. In het laatste deel wordt de techniek van het stereozien in relatie tot de 3D opnametechniek geanalyseerd.

De lezer krijgt ook informatie over de resultaten van experimenten met de holografische video en over de stand van zaken met de ontwikkeling van de holografische laser radar en het werken met elektronische holografie. Elk hoofdstuk bevat af met een uitgebreide literatuurlijst. Het ruim geïllustreerde studieboek met diepgaande theoretische bewijzen en beschouwingen en met voorbeelden uit de praktijk sluit af met een handig trefwoordenregister. Het boek is geschikt voor gebruik in technische opleidingen op universitair niveau.

ISBN 0 471 35894 0, “Three-Dimensional Holographic Imaging”, Chung J. Kuo en Meng Hua Tsai, John Wiley & Sons, Inc., 2002, 204 pagina’s.