De mens zoekt innovaties in de wetenschap en techniek

12 september 2023

De meesterlijk onderhoudende publicatie van Ernst Peter Fischer onder de inspirerende titel “Wie der Mensch seine Welt neu erschaffen hat” begint met een citaat van natuurkundige en humanist Werner Heisenberg: “Wetenschap wordt door mensen gemaakt”. Het boek van Fischer is een interessante referentiebron geworden voor alle lezers met interesse in de ontwikkelingen van de wetenschap en de bereikte resultaten van onderzoek, testen en praktische toepassingen.

De mens zoekt innovaties in de wetenschap en techniek

Wie der Mensch seine Welt neu erschaffen hat

Door de grote diversiteit aan onderwerpen en thema’s is dit boek zeker geschikt om een plaatsje te vinden in bibliotheken en documentatiecentra van instituten en organisaties die actief zijn in wetenschappelijk onderzoek. Aan het begin van de 17e eeuw werd in Europa de moderne wetenschap geboren. Deze fase wordt geassocieerd met namen als Francis Bacon, Johannes Kepler, René Descartes en Galileo Galilei. Ook is sprake van een wetenschappelijke revolutie die vandaag de dag nog steeds een impact heeft.

In zijn boek beschrijft Fischer hoe de opkomst van verschillende disciplines - zoals natuurkunde, scheikunde en biologie - hebben bijgedragen aan deze intense verandering. In dit boek slaagt Fischer erin de verbanden tussen individuen, wetenschappelijke vooruitgang en samenleving op een levendige en overtuigende manier weer te geven. Een unieke referentiebron.

ISBN 978-3-642-34762-7, “Wie der Mensch seine Welt neu erschaffen hat”, Ernst Peter Fischer, Springer Sektrum Verlag, 2013, 301 pagina’s.


Gerelateerde artikelen