Het studieboek Optica blijft zich telkens weer aanpassen (1)

13 september 2023

Van het wereldwijd bekende en toegepaste leer-, studie- en referentieboek “Optics” verschijnen in meerdere talen telkens bijgewerkte en uitgebreidere uitgaven. Prof. dr. Eugene Hecht zorgt als auteur van dit zeer gewaardeerde studieboek, dat de inhoud en de leerstof telkens aansluiten op alle ontwikkelingen van de wetenschap, de techniek en alle toepassingen op het uitgebreide gebied van de optica in meerdere verschijningsvormen. Daarmee is er altijd de allernieuwste druk van het leerboek voor onderwijs- en onderzoeksdoeleinden beschikbaar.

Het studieboek Optica blijft zich telkens weer aanpassen (1)

Optik

Van de Duitse uitgave “Optik” verscheen onlangs de 8e aangepaste en uitgebreide oplage in een omvang van zelfs 1363 pagina’s. Het zijn de aanbevelingen en gewenste correctie vanuit de gebruikers die ervoor zorgen dat de inhoud zo goed aansluit op de praktijk van het hoger- en universitaironderwijs. Daardoor mag dit studieboek gezien worden als het internationale standaardwerk en dat al ruim 25 jaar.

De praktijk geeft aan dat docenten, studenten en andere gebruikers dit studieboek vooral waarderen vanwege het uitgebalanceerde didactische concept. Het legt de wiskunde van de golfbeweging van het licht op een gemakkelijk te begrijpen manier uit en behandelt zowel klassieke als moderne methoden van de optica in detail. Het doel van de auteur is om de optica te standaardiseren binnen het kader van overkoepelende concepten, zodat docenten, studenten en andere gebruikers een op zichzelf staand en samenhangend beeld krijgen.

Het boek is gecompleteerd door talrijke, didactisch uitstekend verzorgde illustraties en veel actuele foto's. Meer dan 800 oefeningen van verschillende moeilijkheidsgraden, waarvan meerdere met complete uitgewerkte oplossingen, stellen studenten in staat om zelfstandig hun kennis te testen en te verrijken. (Wordt vervolgd).

ISBN 978-3-11-102525-4, “Optik”, Eugene Hecht, Walter de Gruyter Verlag, 2023, 8e druk, 1363 pagina’s, € 104,95.


Gerelateerde artikelen