Tijdschriften zorgen voor het opfrissen van vergeten kennis

7 september 2023

Bij het zien van het interessante tijdschrift “P.M. History” 08/2023 was er meteen de wens om een exemplaar daarvan aan onze collectie toe te voegen. Natuurlijk kwam de prikkel om over de uitgave te beschikken door de afbeeldingen van de zeer beroemde wetenschappers en uitvinders en hun belangrijke betekenis voor de ontwikkelingen in wetenschap & techniek.

Tijdschriften zorgen voor het opfrissen van vergeten kennis

Briljante vrouwen en mannen creërden de wereld die wij kennen en ervaren.

Optische Fenomenen heeft vaak gepubliceerd over het leven en werk van de uitvinders Leonardo da Vinci en Nikola Tesla, maar nog niet over Ada Lovelace. Zij stond aan de wieg van het programmeren van rekenmachines, die onder andere bedacht en gerealiseerd werden door Charles Babbage. Zij werd zijn vertrouweling en belangrijkste medewerkster voor het besturen van werkprocessen met hulp van uitgedachte programma’s voor procesautomatisering.

Briljante vrouwen en mannen hielpen bij het creëren van de wereld zoals we die nu kennen en ervaren. In de loop van duizenden jaren temden ze het vuur, bedachten het wiel en het schrift, maakten pijnlijke operaties pijnloos, brachten een revolutie teweeg in technologie en wetenschap en maakten het zelfs voor mensen mogelijk om te vliegen.

Het leven en de verdiensten voor onze samenleving van meerdere van deze bijzondere mensen staan centraal in boeiende artikelen en in de afbeeldingen. En natuurlijk is er extra aandacht voor de personen Leonardo da Vinci, de universele geleerde en kunstenaar, voor Antoine de Lavoisier, de vader van de scheikunde, voor Nikola Tesla, de superuitvinder van elektrotechnische toepassingen, die nooit zijn levensgeluk heeft kunnen vasthouden en langdurig kon genieten van rijkdom. Een geweldige onderhoudende publicatie.


Gerelateerde artikelen