De “stoel voor de vrede” als een gewaardeerd kunstwerk

14 augustus 2020

In onze nieuwsbrief OF 394 informeerden wij onze lezers over de kleur- en fantasierijke schilder- en tekenwerken van Duván, de Colombiaanse kunstenaar, die momenteel woont en werkt in de Spaanse middeleeuwse stad Besalú. In die stad is tevens zijn galerie en expositieruimte gevestigd.

De “stoel voor de vrede” als een gewaardeerd kunstwerk

Open Art Galerie

De Colombiaanse kunstenaar Duván kenmerkt zich door een grote creativiteit, die samen gaat met een opvallend talent voor tekenen en schilderen. Hij werd al snel de “Picasso van Zuid-Amerika” genoemd. Zijn kunstbiografie omvat internationale tentoonstellingen, prijzen en een opname van zijn werken in internationale privé- en museumcollecties. Duván (1954) werd geboren in Quimbaya in het departement Quindío.

Van 1998 tot 2008 werkte hij in zijn studio in een huis in Barcelona. Daarna betrok Duván zijn studio en galerie in Besalú. In 2017 koos de Schengenvredesstichting de sculptuur 'Chair for Peace' als nieuw gezicht voor de Luxemburgse Vredesprijs, die jaarlijks wordt uitgereikt in de historische stad van het Europees Parlement in Luxemburg.

De “stoel voor de vrede” als een gewaardeerd kunstwerk - 2 De “stoel voor de vrede” als een gewaardeerd kunstwerk - 3 De “stoel voor de vrede” als een gewaardeerd kunstwerk - 4
Kleurvarianten van de “stoel voor de vrede” van kunstenaar Duván López. De stoel is 29 cm hoog.

Duván ontwierp de stoel met een merkwaardige constructie in gouden en zilveren uitvoeringen voor zijn opdrachtgever. Tijdens een feestelijke bijeenkomst worden deze bijzondere uitvoeringen uitgereikt. Voor fans zijn gekleurde stoelen te koop in de Open Art Galerie.

Open Art Galerie van Gerda Siebelt, Neutor 15, 46326 Borken (D), www.galerieopenart.de.