Door zelf te experimenteren is de visuele sensatie groter

1 juni 2022

Van het zo succesvolle experimentenboek “Optische Täuschungen” verscheen een nieuwe editie. De bijzondere structuur van dit geweldige spelletjesboek bevat meer dan 50 verbluffende optische illusies om uit te proberen en om zich te verbazen. De extra’s bestaan uit een magisch wonderschijfje dat spontaan gaat draaien bij het openen van het boek, een pop-up om uit te klappen in een magisch kunstwerk van circa 64 cm breed, een draaibaar schijfje voor een kleurenexperiment en een flinke hoeveelheid aan zoekplaatjes.

Door zelf te experimenteren is de visuele sensatie groter

Optische Täuschungen

Vertrouw je eigen ogen niet tijdens het kijken naar de vele optische en visuele illusies. Het brein wordt telkens op het verkeerde been gezet en pas na het lezen van een toelichting of de bijbehorende uitleg wordt het duidelijk. De spontaan roterende cirkels en de bewegende golvende structuren bewijzen maar weer eens dat wij onze waarnemingen niet altijd serieus kunnen nemen. Met dit boek kunnen kinderen (en ook volwassenen) in de magische wereld van illusies duiken en daarmee urenlang plezier mee hebben.

De allergrootste verrassing is de al genoemde 3D-pop-up naar een model van kunstenaar Patrick Hughes. Bekijk het compleet gemonteerde kartonnen model op enige kijkafstand en geniet van het wonder van een met de kijker meedraaiend perspectivisch kunstwerk. De verschillende illusies uitproberen geeft de kijker niet alleen plezier maar zorgt ook voor een gezonde spanning en sterkt het brein. Alle getoonde illusies zijn helder verklaard. Een geweldig speels doe- en experimentenboek voor iedereen!

ISBN 978-3-8310-4418-4, “Optische Täuschungen”, Fleur Star, e.a, Dorling Kindersley Verlag, 2022, experimentenboek, 32 kartonnen pagina’s met schuiven, schijven en pop-ups, € 22.