Dubbelzinnige afbeeldingen voor verrassende momenten

8 januari 2022

De aanhoudende vraag naar speelkaarten met optische illusies en andere fascinerende, merkwaardige, speelse en magisch uitstralende visuele en optische verschijnselen heeft uitgevers aangezet om voortdurend nieuwe uitgaven op de markt te brengen. Een zeer bekende uitgever van deze vormen van speelkaarten is moses.Verlag uit het Duitse Kempen.

Dubbelzinnige afbeeldingen voor verrassende momenten

100 unglaubliche optische Illusionen

De uitgever weet telkens haar bestaande klanten en nieuwe klanten te verrassen met speciale verpakkingen en samenstellingen van het assortiment in deze verpakkingen. Zo heeft de uitgever in het fraai vormgegeven metalen doosje “100 unglaubliche optische Illusionen” twee sets met speelkaartjes verpakt. Elke set bevat 50 kaartjes met een diversiteit aan illusies en andere vormen van visuele fenomenen, die ons op verrassende wijze al vrij snel op het “verkeerde been” kunnen zetten.

Dubbelzinnige afbeeldingen voor verrassende momenten - 2 Dubbelzinnige afbeeldingen voor verrassende momenten - 3

Soms moet de waarnemer wel twee keer goed kijken om echt te zien dat er sprake is van een optisch bedrog of het verschijnen van bewegingen in de afbeeldingen. Het metalen doosje bevat een set kaarten, die al eerder is uitgegeven in een andere uitvoering. Een bijbehorende toelichting geeft dat ook aan. In het algemeen zijn eerder verschenen verpakkingen niet meer nieuw te koop. Daarom is het wel praktisch om zo snel mogelijk de nieuwe set aan te schaffen en te genieten.

ISBN 978-3-89777-605-0, “100 unglaubliche optische Illusionen”, Britta Waldmann, moses. Verlag, 2018, 100 illusie- en fenomenenkaartjes in een metalen doosje.