Duitse elektriciteitsmuseum toont complete geschiedenis

4 april 2024

Voor onze lezers en uit eigen interesse bezochten wij museum “Zeitreise Strom” in Recklinghausen in het grote Roergebied. Als het grootste elektriciteitsmuseum van Duitsland presenteert het museum op een aantrekkelijke wijze de geschiedenis van de elektrificatie, hoe elektriciteit vanuit de stopcontacten komt en welke betekenis er is voor elektriciteit in ons leven en onze culturele ontwikkeling. Voor iedereen zijn de opstellingen begrijpelijk dankzij vele voorwerpen en objecten om aan te raken en uit te proberen.

Duitse elektriciteitsmuseum  toont complete geschiedenis

Museum Zeitreise Strom

Het museum benadert elektriciteit vanuit verschillende invalshoeken, waardoor een abstract fenomeen tastbaar en begrijpelijk wordt. In het historische industriële pand uit 1928 vormt de combinatie van oud en nieuw een unieke basis voor het museum, waardoor moderne elementen van een science center worden gecombineerd met klassieke museumkenmerken.

Duitse elektriciteitsmuseum  toont complete geschiedenis - 2 Duitse elektriciteitsmuseum  toont complete geschiedenis - 3
De voorzijde van het museum en een opname uit de permanente expositie met ‘historische’ items.

Het principe van aanraken is sterk aangemoedigd in plaats van dat aanraken verboden is. Zo wordt de geschiedenis op een speelse manier en met alle zintuigen beleefd. Het museum toont apparaten, objecten en gebruiksvoorwerpen uit de lange geschiedenis van elektriciteit. De locatie en inrichting is een reisje waard.

Museum Zeitreise Strom, Uferstrasse 2-4, D-45663 Recklinghausen, www.zeitreisestrom.de.


Gerelateerde artikelen