Educatieve set met kaarten voor alle illusie-liefhebbers

3 juli 2019

Uitgevoerd als een grote doos met lucifers bevat de publicatie “60 illusions et jeux d’optique” drie sets van elk 20 kaarten en een 3D-anaglyfenbril. De kaarten van stevig karton zijn uitgevoerd met ronde hoeken, zijn bedrukt met afbeeldingen en bevatten een opdracht, een vraag of een toelichting. Op de achterzijde van elke kaart staat in het algemeen de oplossing of een toelichting op het illusionistisch plaatje.

Educatieve set met kaarten voor alle illusie-liefhebbers

60 Illusions et jeux d’optique

Er zijn drie sets met elk een eigen onderwerp, zoals een serie met geometrische illusies en enkele beeldillusies in de vorm van een trompe l’oeil en de bekende vaas, een serie met 20 anaglyfenplaatjes met afbeeldingen van anaglyfenfoto’s en tot slot een serie met zoekplaatjes en enkele spelkaartjes voor het testen van behendigheid.

Bij het beantwoorden van de gestelde vragen is het hebben van een scherp observatievermogen een vereiste, waarbij ook de herinnering wordt getest. Een spelletjes set voor alle leeftijden en voor gebruik op school of tijdens speciale gelegenheden in schoolverband. In de serie met geometrische optische illusies vindt de gebruiker een aantal kaarten met bewegende effecten in de voorstelling.

Educatieve set met kaarten voor alle illusie-liefhebbers - 2 Educatieve set met kaarten voor alle illusie-liefhebbers - 3
Op de linker kaart wordt gevraagd naar locaties van de 5 verschillen tussen de twee microscopen. De rechter kaart geeft een 3D-anaglyfenbeeld van een rijdend maankarretje op de maan in 1972.

Sommige kaarten bevatten een voorstelling, die bij personen zelfs heftige vibraties bij de waarneming kunnen veroorzaken. Kunstenaars van de op-art kunstwerken maken graag gebruik van de vibratie-eigenschap in ons visuele systeem. Bij de 3D-foto’s vindt de lezer interessante informatie over de herkomst van de afbeelding. Een waardevolle set voor educatieve doeleinden en voor thuis.

ISBN 978-2-03-590845-2, “60 Illusions et jeux d’optique”, Éditions Larousse, 2015, 60 speel- en experimenteerkaarten + 3D anaglyfenbril.