Een experimenten box voor het projecteren van illusies

7 januari 2022

Met de iets overdreven grote box met een informatie- en experimentenboekje en de complete verrassing van een diaprojector, heeft de bezitter een bijzonder ontwerp in handen om op een speelse wijze kennis te maken met optische illusies. Natuurlijke of volledig verzonnen optische illusies maken misbruik van de zwakke punten in ons visuele systeem om het te misleiden. Maar om het effect van een misleiding te ervaren heeft een optische illusie wel licht nodig.

Een experimenten box voor het projecteren van illusies

Fantastiques Illusions d’Optique

Als je de objecten om je heen kunt zien, is dat omdat ze verlicht zijn en licht weerkaatsen. Wanneer de lichtstralen het object bereiken waar je naar kijkt en vervolgens terugkeren naar je oog, is alles in orde: je ziet de dingen dan normaal. Maar wanneer deze stralen van het ene medium naar het andere gaan, bijvoorbeeld van lucht naar water, veranderen ze hun pad. Soms vervormt dit de beelden en veroorzaakt het effect van de optische illusies.

Een experimenten box voor het projecteren van illusies - 2 Een experimenten box voor het projecteren van illusies - 3 Een experimenten box voor het projecteren van illusies - 4

Dankzij de inhoud van de box hebben optische illusies geen geheimen meer voor je. Een instructieboek beantwoordt alle vragen die je jezelf stelt en een cameraprojector stelt je in staat 24 kwaliteitsbeelden met optische illusies te projecteren.

ISBN 978-2-01-785999-4, “Fantastiques Illusions d’Optique”, Claire Lelièvre, e.a., Hachette Livre, 2020, diaprojector en instructieboek.


Gerelateerde artikelen