Een filatelistische reis door de chemie (2)

1 maart 2024

Naast deze hoeveelheid bevat de collectie ook nog een veelheid aan poststukken, fdc’s, postkaarten en bijzondere en geegenheidsuitgiften. Na het eerste hoofdstuk “Het begin” maken de lezers kennis met het ontstaan van de interesse- en vakgebieden chemie, scheikunde en alchemie in met name de Griekse en Chinese cultuur en geschiedenis.

Een filatelistische reis door de chemie (2)

A Philatelic Ramble through Chemistry

In het hoofdstuk “Alchemie, de scheikunde van de middeleeuwen” nemen de auteurs de lezers mee in de wereld van de alchemisten. Het geheel verrassend ondersteund met de bekende plaatjes. Andere onderdelen van de chemie als anorganische scheikunde, spectroscopie en technische scheikunde worden eveneens behandeld.

De auteurs behandelen tevens de sub-onderwerpen fotografie, röntgenstraling en het verschijnsel elektromagnetisch spectrum. Dit bijzondere en uitstekend verzorgde boek, informatiebron en naslagwerk eindigt met een overzicht van alle afgebeelde postzegels, een namenregister en een trefwoordenlijst. De thematische postzegelverzamelaar heeft met dit boek een unieke leidraad en inspiratiebron in het bezit.

ISBN 3-906390-17-9, “A Philatelic Ramble through Chemistry”, E. Heilbronner en F.A. Miller, Verlag Helvetica Chimica Acta, Wiley-VCH, 1998, 268 pagina’s.


Gerelateerde artikelen