Een visuele belevenis in het land van spoken en geesten

19 april 2019

Voor de start van de avonturenreeks in het boek “The Ghost Keeper’s Journal” gaan we terug naar 1917. Ondanks de gemeende waarschuwing om het boek niet te openen hebben wij de pagina’s omgeslagen om de verhalen te beoordelen en te begrijpen. De angstaanjagende verhalen over de spoken en geesten die nog steeds bestaan hebben wel hun uitwerking achtergelaten.

Een visuele belevenis in het land van spoken en geesten

The Ghost Keeper’s Journal

Sinds de oprichting in 1917 van “Sprung” - Society for the Pursuit of the Reputedly Undead Namely Ghosts, zijn er heel veel voorvallen bekend geworden waarin er sprake zou zijn van spookverschijnselen. Inmiddels honderd jaar na het verschijnen van het eerste overzicht is recent een reeks aan vreemde gebeurtenissen en ervaringen genoteerd en gebundeld.

Een visuele belevenis in het land van spoken en geesten - 2 Een visuele belevenis in het land van spoken en geesten - 3
Visuele fantasie speelt een merkwaardige rol bij een avonturenspel. Plaatjes uit The Ghost Keeper’s Journal.

Elk echt verhaal brengt de lezer in verwarring en ongeloof en zorgt voor een twijfel aan de waarheid. Met behulp van de zogenoemde Ghost-o-Matic app komt de moderne beeldtechniek augmented reality de lezer een handje helpen. In de opgetekende verslagen kunnen de lezers daarmee een visueel spookbeeld en paranormale fenomenen vaststellen.

ISBN 978-1-78312-398-8, “The Ghost Keeper’s Journal”, Japhet Asher, Carlton Books, 2018, 144 pagina’s.