Energiebedrijf VEW vierde haar 75e ondernemersjaar

2 april 2024

De geschiedenis als energiebedrijf staat centraal in het jubileumboek “Mehr als Energie”, dat verscheen ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de VEW - Verenigde Elektriciteitsbedrijven Westfalen over een periode 1925-2000. Het stevige jubileumboek laat op een onderhoudende wijze de lezers kennismaken met de boeiende en lange geschiedenis van de technische, economische, financiële en de organisatorische ontwikkelingen.

Energiebedrijf VEW vierde haar 75e ondernemersjaar

Meer dan Energie

Bij een bezoek aan een Elektriciteitsmuseum werd dit bijzondere boek voor een paar euro’s gekocht in de museumwinkel. Het boek bevat namelijk een schat aan afbeeldingen en gegevens over licht en de verlichting als een bedrijfsonderdeel in de ontwikkelingen van individuele energiebedrijven, die telkens één voor één werden samengevoegd tot een hoofdonderneming voor de energieverzorging in vele steden en gebieden in een groot verzorgingsgebied in Noord-Rijn-Westfalen - NRW.

Energiebedrijf VEW vierde haar 75e ondernemersjaar - 2 Energiebedrijf VEW vierde haar 75e ondernemersjaar - 3

Om de lezers in stemming te brengen tonen wij twee afbeeldingen van posterontwerpen, die op grote schaal werden gemaakt door producenten en leveranciers van lampen.

ISBN 3-88474-890-4, “Meer dan Energie”, Ingrid Trocka-Hülsken en Hans-Hellmur Wittmer, Klartext Verlag, 2000, 399 pagina’s.


Gerelateerde artikelen