Ervaar effecten van optische & visuele illusies op het zien

16 februari 2024

Met de uitgebreide inhoud van de experimenteerset “Brain Tricks” is het mogelijk door het uitvoeren van fascinerende goed uitgelegde experimenten om illusies en vervormde beelden, verbazingwekkende spelingen van licht en kleur, vreemde rollende figuren en onbegrijpelijke spiegelwerelden te ervaren. Tijdens en na het uitvoeren van de 10 experimenten volgt de ene na de andere verbazing zich op en is elke voltooiing ervan een overwinning.

Ervaar effecten van optische & visuele illusies op het zien

Brain-Tricks

Ervaar deze ongelooflijke wereld zelf en leer meer over de redenen waarom onze hersenen zo misleid kunnen worden. De set bevat daartoe diverse bouwpakketten, opstellingen, losse 3D-anaglyfenfoto’s, vier afbeeldingen met een anamorfose en de benodigde spiegelfolie, diverse tolletjes en kleurpotloden en een blad met acht uit te knippen optische illusies. Voor het bouwen van de pakketten zijn eenvoudige hulpmiddelen wel noodzakelijk.

Ervaar effecten van optische & visuele illusies op het zien - 2 Ervaar effecten van optische & visuele illusies op het zien - 3

Natuurlijk ontbreken niet de aanwijzingen om voorzichtig om te gaan met de zelfbouw 3D-bril, om namelijk niet in de zon en in het volle licht van een lamp te kijken. De voorbeelden van optische illusies zijn in het vouwblad en tevens de gebruiksaanwijzing toegelicht. Van unieke waarde is het bouwpakket voor de kamer van Ames om de illusie van perspectief te ervaren. “Brain Tricks” kan perfect gebruikt worden in het onderwijs en in de privésfeer.

“Brain-Tricks”, Sonja Molter, Franckh-Kosmos Verlag, 2022, experimenteerbox en uitvouwbare handleiding, nr. 654252.