Atlas voor de oogheelkunde

15 februari 2024

Voor het gebruik in studies voor oogarts of andere opleidingen en instructies in de oogheelkunde verscheen onlangs een geheel nieuwe, innovatieve, kleurrijke en ruim geïllustreerde Engelstalige vraagbaak. De gebruiker krijgt op een duidelijke en snel begrijpende wijze een introductie in de oogheelkunde. De ruim geïllustreerde tekst is efficiënt in opbouw en van een begrijpelijk niveau.

Atlas voor de oogheelkunde

Ophthalmology

De auteurs behandelen allereerst op een compacte wijze de grondbeginselen van de oogheelkunde. Dankzij de heldere tekeningen krijgt de lezer al snel inzicht in de complexe samenstelling van ons gezichtsorgaan. Ook het functioneren van onze visuele waarneming is op een voortreffelijke en ongecompliceerde manier in woord en beeld gebracht. Het grootste deel van dit studieboek is gereserveerd voor een compacte behandeling van de meest voorkomende oogziekten. Door het gebruik van de vele kleurenfoto’s van patiënten maken het boek tevens realistisch en bijzonder praktisch gericht.

Als vervolg op dit gedeelte bespreken de auteurs diverse interessante items uit het brede vakgebied van de oogheelkunde, waaronder de steeds vaken voorkomende aantastin van het gezichtsorgaan door de infectieziekte HIV. Het verhelpen van staar via een staaroperatie en het gebruik van laserstraling in de oogheelkunde sluiten dit speciale gedeelte af. Tenslotte is er nog het overzicht van belangrijke diagnostische referenties voor een algemeen onderzoek bij patiënten. Een trefwoordenregister sluit deze kleurrijke en compacte (op A4 formaat) atlas voor de oogheelkunde af.

ISBN 0-443-05537-8, “Ophthalmology”, M. Batterbury en B. Bowling, Harcourt Brace and Company, 1999, 111 pagina’s.