Fabrique des Lumières laat kunst in digitale vorm zien

23 mei 2023

In de onlangs geopende attractie Fabrique des Lumières Amsterdam ervaren bezoekers grote kunstwerken van bekende kunstenaars met behulp van de nieuwe magie van licht. Dompel jezelf onder in de grote werken van Klimt, Hundertwasser & Co., Salvador Dalí en Gaudi. Aan de wanden in de Fabrique des Lumières hangen geen kunstwerken van deze genoemde of andere beroemde kunstenaars. Ze worden namelijk levendig, kleurrijk en groot geprojecteerd op die wanden en nog aanwezige objecten in de oude industriële hallen.

Fabrique des Lumières laat kunst in digitale vorm zien

Fabrique des Lumières Amsterdam

Op een spannende wijze worden schilderijen en foto’s visueel herontdekt en beleefd. De kleurrijke kunst krijgt alle ruimte in de Westergasfabriek. De lichtprojecties versmelten met de hoge muren en brede plafonds en vloeren van de beschikbare ruimten. Zie kunst tot leven komen in het grootste meeslepende digitale kunstcentrum van Nederland genoemd Fabrique des Lumières en gevestigd in de voormalige 19e eeuwse gasfabriek in de Westergasbuurt te Amsterdam.

Een grote industriële ruimte met muren tot 17 m hoog herbergt spectaculaire exposities van klassieke, moderne en hedendaagse kunstenaars. De fascinerende kunstwerken worden tot leven gebracht met geavanceerde technologie, via meer dan 100 ultramoderne projectoren en met begeleidende muziek. Tijdens dit visuele en muzikale spektakel komen psychedelische werken van Salvador Dalí tot leven op het ritme van de muziek van de legendarische band Pink Floyd.

Fabrique des Lumières laat kunst in digitale vorm zien - 2 Fabrique des Lumières laat kunst in digitale vorm zien - 3
Afbeeldingen van projecties van kunstwerken.

Het werk van de Catalaanse architect Antoni Gaudí maakt de algehele meeslepende ervaring compleet. Ook de hedendaagse experimentele videocreatie “Recoding Entropia” is te ontdekken in een aparte ruimte en neemt je mee op een visuele reis door abstracte vormen en beweging. Kortom 3.800 m² videokunst, magie en plezier voor alle leeftijden.

Fabrique des Lumières Amsterdam, Pazzanistraat 37, NL-1014 DB Amsterdam, www.fabrique-lumieres.com.


Gerelateerde artikelen